Lespakketten

Xard

Algemeen

Wie?

Voor tweede en derde graad TSO en BSO

Wat?

Lespakket met vier lessen over de verschillende facetten van water

Concreet?

Een gratis te downloaden lespakket bestaande uit vier lessen over verschillende facetten van water, uitgewerkt in samenwerking met WWF. De thema's zijn watergebruik hier, minder/ander watergebruik, waterrijke gebieden en water als mensenrecht. Het lespakket bestaat uit informatie voor de leerkrachten en werkbladen voor de leerlingen. Er is ook een begeleidende cd-rom met animatiefilmpjes, interviews, grafieken en tabellen.

Praktisch

Het lespakket kan hier gratis gedownload worden. Het lespakket bestaat uit 3 delen : de handleiding, de werkblaadjes en het document voor de output evaluatie.

De cd-rom kan eveneens gedownload worden. Opgelet, dit kan wel een 10-tal minuten in beslag nemen. De cd-rom kan ook per post opgestuurd worden. Bestellen doe je via het bestelformulier hieronder.

Via onderstaande link kan je de cd-rom van Xard downloaden:

https://www.dropbox.com/sh/68vpw6mjuvpqcb7/HBckOjy8Lz

Je krijg een pagina te zien met het overzicht van alle mappen binnen Xard. Je hoeft deze niet apart te downloaden, maar kan alles in één keer als zip dowloaden. Klik hiervoor op de downloadknop bovenaan je scherm. Opgelet, dit kan enkele minuten in beslag nemen.

Eenmaal de download voltooid is, moet je enkel nog het bestand unzippen (dit kan met een gratis programma zoals bijvoorbeeld 7-zip). Als dit gebeurd is, kan je de Xard-module bekijken door op het start.exe icoontjes te klikken.

Xard Xard
Xard Xard